/ En resa /

Kutens bensin, destination Fårö

Kutens Bensin på Fårö är kultstället där bland annat Bill Haleys Comets och Seasick Steve har uppträtt.
 
 
 Det är det perfekta besöksmålet för den som gillar gamla rostiga bilvrak med själ, äkta rock'n'roll och 50-tal. För alla hungriga finns Creperie Tati med franska galletter och crêpes.
 
 Jag har en dålig sida i min personlighet...
När jag går över gränsen att vara hungrig för länge kan jag bli väldigt otrevlig. 
Jag hade läst på Kutens hemsida att de har öppet till 20.00 och vi kom 16.15, killen som stod i kassan sa att de stängde 16.00, jag sa att det stod på deras hemsida 20.00, han sa att det var felskrivit. 
Morr och GRRRR !!! 
Det är ju inte lätt att hitta mat på Gotland när det inte är turistsäsong direkt fick vi erfara under vår vecka. 
Jag har jobbat på krogen i typ 20 år och jag VET att om det inte kommer några gäster så stänger de tidigare ibland. Så att han sa att det stod fel gick jag inte på, så jag demonstrerade min hunger tydligt för killen som ljög för mig. Tina som är en snäll och ödmjuk person backade snabbt och sa att då letar vi upp en annan restaurang.
Grrrrr!!
 
Både jag och Tina har gått i söndagsskolan så vi har en viss herre på vår sida, fnitter! 
 
Mannen som ler på bilden är ägare till Kutens Bensin, han minsan fixade mat åt oss. Jag kastade mig runt halsen på honom och kramade honom länge för jag blev så himla glad över att dels få sitta och njuta av deras väldskända crepes, och att få sitta i deras fantastiska kreativa miljö. 
 
Coola barbord! 
 
Kutens bensin är ett härligt udda ställe, en gård i ett slags nostalgisk 1950-talsanda mitt på Fårö som växt fram som ägaren Thomas Lindholms kärleksförklaring till Elvis, James Dean och … mamma. På området finns en salig mix av mer eller mindre vilda idéer som en bilkyrkogård och i den nedlagda macken finns en prylbod och en klubb med bar och scen. Gårdsplanen pryds av väg- och neonskyltar, kromade bildelar och till och med en gammal kiosk fraktad från Ronehamn! Hela sommaren arrangeras det spelningar här, både planerade och spontana, och sen starten har bland andra Jack Baymoore & the Bandits, Billy Lee Riley, Bro-Elvis, Carola, Huelyn Duval och Pugh Rogefeldt spelat här. 
 
Husvagn ala´ trämodell.
 
Tvärs över vägen ligger Slow train, ett märkligt, härligt och originellt bed & breakfast där de tidigare ägarna – Anton och Astrid – har fått inspirera inredningen som i stort sett återskapats bit för bit med kitschiga loppisfynd. Rummen är i olika stilar och prisklasser och hela huset har känslan av att tiden stannat. Hittar du ingen skylt har du kommit rätt, det här är ett småhemligt ställe som man så att säga förtjänar att bo på genom att ha koll på det – du hittar knappast annonser för Slow train någonstans.
 
Gissa om jag var överlycklig att vara på denna plats!!
 
 
Det hänger fynd lite varstanns. 
 
Undrar vad Fridolin skulle säga om dessa ljuvliga kylskåp?
 
Snygg kylargaller! 
 
Den skulle sitta fint på vår uteplats! 
 
Åhhh! Kolla dessa stolar
som står helt vildvuxet.
 
 
 
Me in love!! 
Mums vilken helt underbar Scania! (tror jag att det är)
 
James Dean was here! 
 
Kult på hög nivå! 
 
Träekrar, kan det vara något? 
 
Man blir liksom glad av dessa skatter som står i trädgården.
 
Blått å orange är riktigt snyggt tillsammans.
 
Jag får nog blanda in lite mer orange hemma...
 
Bästa stället sa jag va på Fårö va?
 
Retrodoft...
 
Hejdå, hejdå Kutens Bensin! 
 
85mm1,4 / Fotograf Madeleine Forsgren / Fårö / Gotland / Kutens Bensin / NikonD810