/ Vinterlandskap /

Sömnlösa nätter...

De nätter som jag inte kan sova så ger jag mig ut på fotosafari om vädret tillåter. 
 
 
I natt var en sådan natt, så jag styrde mot Östa Ämtevik.
 
 
Tyvärr så missade jag norrskenet igår kväll när min norrskenskompanjon Danne gick genom isen när vi var ute. Kameran åkte också i vattnet, men som ett mirakel så är den skjutklar idag igen, eller också är det för att Danne har en Pentax.
Jag missade norrskenet i morse också pga att jag fastnade här vid bron i sjöröken. Men man kan ana lite grönt där borta genom röken. 
 
 
När jag väl tog mig loss så var det för ljust i norrläget. 
 
 
När jag åkte tillbaka mot Nilsby så hade landskapet förändrats rejält på 1 timme. 
 
 
Detaljbild på broräcket med 50mm 1,8.
 
 
Åsså började morgontrafiken komma igång.
 
 
Jag tog ett varv till eftersom jag ändå var vaken, fniss! 
 
 
Tänkte först vandra ut på bryggan men eftersom jag var iaktagen från ett fönster så stannade jag bara till snabbt. Fick tankar tillbaka från senaste resan i Alster...
Men här kom ingen ut och skällde på mig.
 
 
Det är något visst med broar...
 
 
På vägen hem så började solen belysa landskapet.
 
Det är sådana här nätter som gör att jag inte besväras av sömnlöshet. Jag vänder något negativt till lycka i själen istället...
 
Hagudden / Madeleine Forsgren / Nikon D800 / Nilsby / Nilsby bro / Norsälven / Värmland
#1 / / Anki Sandinge:

Vilken fantastisk förmån att kunna förvandla något så tråkigt som sömnlöshet till nåt sånt här vackert!!!

P.s. Pentax är ju bäst eller så tycker jag det för att jag också kör med det... :-D

Svar: Tack Anki! Jag började med det hösten 2014 när jag blev sjukskriven, sedan har jag fortsatt med det för det gör mig gott. Själv kör jag Nikon. Ha en fin söndag!
Madeleine Forsgren

#2 / / Lasse Hall:

Fina foto som vanligt med trevlig text.
När ska du fota östra delen av Värmland ?

Svar: Tack Lasse! Vilka städer tänker du på? Är tacksam för tips!
Madeleine Forsgren

#3 / / mammakero:

Vilka underbara bilder! Fastnar lika mycket för mörker med stjärnljus som för gryningsfärgad snö. Så snygga bilder du tar!

Svar: Tack söta du! Ja, det är kul att se hur landskapet förändras på morgonen, något jag verkligen rekommenderar dig att få uppleva. Ha en fin söndag!
Madeleine Forsgren

#4 / / manfred:

Aaaaaaahhh...
Vill itt opprep alle superlativ jeg vegôtt förut...
K A N O N ❗❗❗

❤ ❤ ❤

.

#5 / / zelda:

Vilken fantastic talang att kunna fånga och se något så fruktansvärt som vinter ( tillhör skaran som aldrig rör kameran under ca ett kallare halvår och gråter bara jag kliver utanför dörren, så jag lyckas varken med det där att se något vackert i livet och årstiden eller det rent tekniska, läs; professionella.

Hursomhelst, wowfaktor!

Svar: Oj, tack för den wowfaktorn Zelda! Hoppas att jag kunde ge dig liiite glädje för dagen i alla fall i denna mörka årstid. Men passa på att gå ut så fort solen lyser så att du får D-vitaminer, det brukar hjälpa en del. Ha en fin söndag!
Madeleine Forsgren

#6 / / Lennart:

Vilka härliga bilder. Det där kallar jag en riktig vinter, det är så det ska vara. Minns vintrarna som barn, de var härliga. Inte sån här blaskig modell vi har på västkusten. Senaste gången jag upplevde riktigt vinter var vintern 1991 i Strömsund. Var där några dagar då. Det var härligt mycket snö, en hel del minusgrader och underbart härligt ljus. Tog en massa bilder, fast då hade jag ingen digitalkamera. Men jag har skannat in alla bilder efteråt. Känner många gånger att jag måste åka norrut någon gång för att uppleva en riktig vinter igen. Har någon slags abstinens i mig.

Svar: Tack för din kommentar Lennart! All snö håller på att töa bort redan, det är plusgrader och snön är smutsig. Lyckan varade inte länge tyvärr... Jag längtar så mycket efter vinter så att jag har bokat en resa till Abisko, mest för att få uppleva norrskensnätter. Ha en fin vecka Lennart!
Madeleine Forsgren